Geleceğin Matematik Öğretmenleri Akıl ve Zekâ Oyunlarıyla Köy Okullarında!

Geleceğin Matematik Öğretmenleri Akıl ve Zekâ Oyunlarıyla Köy Okullarında!  projesinin ilk etkinliği gerçekleşti.

“Geleceğin Matematik Öğretmenleri Akıl ve Zekâ Oyunlarıyla Köy Okullarında” sosyal sorumluluk projesinin ilk etkinliği kapsamında, Kızılelma Ortaokulu’na gezi düzenlendi. 13 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen geziye, Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burçin Gökkurt Özdemir,  Arş. Gör. Yusuf Akın ve Zekâ Oyunları Eğitici Eğitmeni Sayın Yasin Kesmen (Gazi Ortaokulu Matematik Öğretmeni) ile Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri katıldılar.

Köy okullarında öğrenim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerini akıl ve zekâ oyunları ile buluşturmayı amaçlayan projede, ilk olarak ortaokul öğrencilerine Sudoku, Kendoku, Look Look, Mangala, Zekâ Küpü, Pratik Zekâ ve Inverse akıl ve zekâ oyunları anlatıldı. Sonrasında matematik öğretmeni adaylarının önderliğinde gruplar halinde öğrencilere akıl ve zekâ oyunları oynatıldı. Saat 09.30’da başlayan etkinlik 12.00’ye kadar devam etti. Uygulama sonunda Okul Müdürü Sayın Hayrettin CİNKÖSE, Prof. Dr. Burçin Gökkurt Özdemir’e, Sayın Yasin Kesmen’e ve öğretmen adaylarına teşekkürlerini iletti. Etkinliğin sonunda öğrenciler akıl ve zekâ oyunlarını çok eğlenceli bulduklarını, yeni oyunlar öğrendiklerini ve bu etkinliklerin devam etmesini istediklerini belirttiler. Öğretmen adayları da köy okullarında öğrencilerle birlikte yaşadıkları deneyimin öğretmenlik mesleğine yönelik motivasyonlarını oldukça arttırdığını dile getirdiler.

• AFAD gönüllülüğüne yönelik projelerin ilk adımı tamamlandı