Geleceğin Matematik Öğretmenleri Akıl ve Zekâ Oyunlarıyla Köy Okullarında!

Geleceğin Matematik Öğretmenleri Akıl ve Zekâ Oyunlarıyla Köy Okullarında!  projesi hız kesmeden devam ediyor.

“Geleceğin Matematik Öğretmenleri Akıl ve Zekâ Oyunlarıyla Köy Okullarında” sosyal sorumluluk projesinin ikinci etkinliği kapsamında, Serdar İlkokulu’na gezi düzenlendi. 20 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen geziye, Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burçin Gökkurt Özdemir ve Zekâ Oyunları Eğitici Eğitmeni Sayın Yasin Kesmen (Gazi Ortaokulu Matematik Öğretmeni) ile Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri katıldılar.  2024 yılında Uluslararası Matematik Günü’nün “Oyunla Matematik”  temasını destekleyen bu projede, öğrencilere  Sudoku, Kendoku, Look Look, Kulami, Küre, Triange Game, Zekâ Küpü, Pratik Zekâ ve  Sihirli Kareler oyunları anlatıldı. Sonrasında matematik öğretmeni adaylarının önderliğinde gruplar halinde okuldaki tüm öğrencilere akıl ve zekâ oyunları oynatıldı. Serdar İlkokulu’nda 1.2.3. ve 4. sınıflardan sadece bir şube olduğu için tüm öğrenciler etkinliğe katılma fırsatı buldular. Ayrıca bu etkinliğe sınıf öğretmenleri de katılım gösterdiler. 09.30’da başlayan etkinlik  12.30’a kadar devam etti. Uygulama sonunda Okul Müdürü Sayın Alpaslan Şimşek, Prof. Dr. Burçin Gökkurt Özdemir’e, Sayın Yasin Kesmen’e ve öğretmen adaylarına teşekkürlerini iletti. Etkinliğin sonunda hem öğrenciler, hem de okuldaki sınıf öğretmenleri akıl ve zekâ oyunlarını çok eğlenceli bulduklarını, yeni oyunlar öğrendiklerini ve bu etkinliklerin devam etmesini istediklerini belirttiler. Öğretmen adayları ise akıl ve zekâ oyunlarına ilişkin bilgi ve deneyimlerinin arttığını ifade ederek gelecekte bu deneyimlerini sınıflarında yansıtacaklarını ve bu deneyimi yaşamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirttiler.

• AFAD gönüllülüğüne yönelik projelerin ilk adımı tamamlandı