Dr. Öğr. Üyesi Fatih Taş’a Avrupa’dan Ödül!

10-14 Temmuz 2023 tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen ve Matematik Eğitiminde dünyaca saygınlığa sahip “Congress of the European Society for Research in Mathematics Education (CERME 13)” konferansında, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Fatih TAŞ’ın “Matematik Öğretmeni Yetiştiricilerinin Felsefi Yaklaşımlarının İncelenmesi” isimli doktora tezinden sunduğu çalışma “Best Poster Award” ödülünü kazandı.

Konferans, Alfred Rényi Matematik Enstitüsü tarafından Macaristan'ın en büyük üniversitesi ve en büyük öğretmen yetiştirme kurumu olan Eötvös Loránd Üniversitesi (ELTE) ile birlikte düzenlendi. Dünya’nın 54 ülkesinden yaklaşık 900 matematik eğitimcisinin katıldığı konferansa Dr. Taş ve doktora tez danışmanı Prof. Dr. Yüksel Dede “Mathematics Education Philosophies of Mathematics Teacher Educators” başlıklı çalışmaları ile katıldılar. Çalışma, konferans ödül jürisinin: “Çalışmanın konusu ile ilgili oldukça dikkat çekici bir yapıya ve özgün bir tasarıma sahiptir. İçerik teorik olarak zengin ve kapsamlıdır. Çalışma, menşei yerin kültürel özelliklerini ilgi çekici bir şekilde yansıtıyor. Poster, izleyiciler ve yazarlar arasındaki etkileşimi teşvik etmiştir.” değerlendirmesi ile en iyi poster ödülüne layık görüldü.

Öğretim üyemizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.