Neden Bartın Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği'ni tercih etmelisiniz?

Bartın Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği nitelikli eğitim ile nitelikli matematik öğretmenleri yetiştirmeyi misyon edinmiştir.

Programımız Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü bünyesinde olup alanında yetişmiş uzman kadrosu ile hizmet vermektedir. Akademik kadromuzda 3 Doktor Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma görevlisi bulunmaktadır.

Öğrencilerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütülen projelerde, uygulama derslerinde deneyim kazanmaktadır.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği iş imkanı açısından son yılların önde gelen programlarından biridir. 2018 Temmuzda yapılan öğretmen atamalarına göre ÖABT sınavına giren 6932 ilköğretim Matematik Öğretmeni adayından 1453’ü devlet okullarına atanmıştır. Bunun yanı sıra mezunlarımız özel öğretim kurumlarında çalışma fırsatı bulmaktadır.

Ülkemizin dört bir yanında öğretmenlik yapan mezunlarımız ile ailemiz büyümeye devam ediyor. Size tercihlerinizde yardım edebilecek mezun mektuplarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Bu düşüncelerle misafir edeceğimiz siz yeni öğrencilerimizi bekliyoruz!

• AFAD gönüllülüğüne yönelik projelerin ikinci adımı tamamlandı

• 10. Geleneksel Öğretmenim Şenliği Kapsamında Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencileri Arasında Mangala Turnuvası Düzenlendi

• "Alan ve Pedagoji Bilgisinin Öğretmen Atamasına Etkisi" Konulu Çevrim İçi Seminer Gerçekleştirildi

• II. Matematik Öğretiminde Örnek Uygulamalar Konferansı’nda “Matematik Eğitiminde Zekâ Oyunları ile Beceri Temelli Öğretim Etkinlikleri” Çalıştayı